Zoek
Sluit dit zoekvak.

Puzzelen met crocussen

crocuspuzzelDe uitbundige zon van vanmorgen maakt van het gazon een vrolijke quilt van crocussen. Ik ben altijd in de weer met bollen: ik zet ze er in het najaar in, maak aantekeningen en toch blijven ze me verrassen (of de bollenkweker, die per ongeluk iets verkeerds heeft geleverd…..)Vandaag plukte ik alle soorten die  in bloei staan, en dat zijn er heel wat! Let eens op het  verschil tussen de subtiele botanische soorten en de uitbundige knotsen, die de Engelsen enigszins badinerend ‘Dutch crocus’ noemen: dat zijn de donkerpaarse, maisgele en witte joekels die nu in bermen en  ander openbaar gras staan te bloeien…

Paula and Thys Langeveld amongst field of Crocus 'Spring Beauty'Mijn lieveling van vandaag is de botanische  ‘Spring Beauty’, lila met een donkere veeg aan de buitenkant van Paula en Thijs Langeveld, een symphatiek bollentelersechtpaar uit Noord-Holland. Ik bezocht ze enkele jaren geleden toen hun moederveld in volle bloei stond: adembenemend….(foto van Paula en Thijs gemaakt door Jonathan Buckley). Nummer 2 is de boerencrocus (Crocus tommassinianus), subtiel lila en wit met oranje meeldraden.

crocustussiemussieSpring beauty
Crocus tommassinianus

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.