Zoek
Sluit dit zoekvak.

Particulieren

De start van een ontwerp
Ik kom graag langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, liefst met alle gezinsleden/toekomstige gebruikers. Een goede klik is de basis voor een mooie buitenruimte of achtertuin. Voordat we een samenwerking aangaan, wil ik er ook zeker van zijn dat mijn stijl aansluit bij uw verwachtingen. Om tot een geslaagd eindresultaat te komen doorlopen we gezamenlijk het proces – van idee naar ontwerp tot realisatie in een aantal stappen.

Het ontwerp van een tuin is maatwerk en alles doet mee: het huis, de bestaande beplanting, aanwezige materialen en de tuin van de buren en het uitzicht: alles wat maar een ruimtelijke relatie heeft van de te ontwerpen tuin of buitenruimte.  Ik maak een volledig ontwerp voor uw tuin of buitenruimte en daarnaast kan ik naar wens ook zorgen voor:

  • een beplantingsplan
  • verlichtingsplan
  • onderhoudsadvies
  • meubelontwerp of advies
  • aanschaf van beplantingsmateriaal

Hulp bij aanschaf van planten
Veel mensen weten niet waar ze op moeten letten bij de aankoop van beplantingsmateriaal. Het kiezen van planten vanaf een plaatje op Internet of een tijdschriftartikel is een hachelijke zaak. Daar kan ik bij helpen. Ik heb een groot netwerk van bijzondere en kleinschalige kwekers opgebouwd waar we samen planten kunnen kopen of bestellen voor uw tuin. Vaak is dat bovendien een fantastisch uitje: kwekers zijn zonder uitzondering gepassioneerde mensen met vaak prachtige tuinen, die inspireren en vrij toegankelijk zijn! Hun planten staan er in volle glorie zodat u een goede indruk krijgt van wat er te koop is.

Het onderhoud
Uiteindelijk wordt de tuin opgeleverd, maar deze heeft dan wel tijd nodig om volwassen te worden. Ik blijf naar wens betrokken bij uw tuin. Ik geef graag tips over het beheer van uw planten of over tussentijdse aanpassingen. Bovendien vind ik het belangrijk dat u de vreugde van het tuinieren leert ontdekken: daarom kom ik u graag helpen bij het inplanten van de door mij ontworpen border, moestuin of bollenplan. Ook kan ik u adviseren over de verzorging van uw heesters, rozen, hagen en fruitbomen.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op!

Overheid en semi- overheid

Het ontwerp van een (semi) openbare ruimte is traditioneel gerelateerd aan een programma van eisen. Daarnaast spelen zaken als (cultuur)historie, de context, het gebruik, technische eisen, het te verwachten beheer en wensen van eindgebruikers een belangrijke rol.Dit traditionele ontwerpproces kent een aantal stadia en bestaat onder meer uit inventarisatie, analyse, schetsend onderzoeken, eventueel brainstorming en diverse overleg- en besluitvormingsmomenten met diverse betrokkenen.

Als jurist kan ik bovendien inspelen op bestaande en toekomstige regelgeving op het gebied van onder meer ruimtelijke ordening, burenrecht en natuurbescherming.

Maar ook zonder duidelijk eisenprogramma is veel mogelijk: ontwerpend en brainstormend met stakeholders kunnen juist voor moeilijk in te vullen plekken, zoals braakliggende bouwlocaties, leegstaande gebouwen en andere ongebruikte terreinen verrassende en betaalbare concepten worden ontwikkeld. Het ontwerp kan zowel ‘permanente’ als tijdelijke functies omvatten, maar altijd gericht op de verbetering van de kwaliteit van de ruimte en de leefbaarheid. Het experiment ga ik daarbij niet uit de weg.

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.