Zoek
Sluit dit zoekvak.

Opening Hortus Bulborum Limmen door Sarah Raven

Email0002

Morgen zal Sarah Raven, Brits auteur van tuin- en kookboeken, presentatrice van Gardeners’ World en eigenaar van Perch Hill/The Cutting Garden in East-Sussex in Engeland de Hortus Bulborum in Limmen openen! Voor de 85e keer opent de Hortus Bulborum haar bescheiden tuinpoort voor iedereen die zich interesseert voor de bollenteelt en zich wil vergapen aan (eeuwen)oude, vergeten en gloednieuwe bollenpracht. Aanvang van de feestelijke opening: 14.00 uur. Sarah zal een inleiding houden over de betekenis van dit miniatuur-bollenveldje als ‘bollengenenbank’, voor de ontwikkeling van het moderne sortiment en voor verrassende beplantingsontwerpen in de voor Sarah bekende beplantingenstijl: ‘Bold & Brilliant’.

Sarah in de Hortus mei 2011

Een paar jaar geleden namen Dicky Schipper en ik haar mee naar dit bijzondere plekje bij de kerk van Limmen en ze raakte er op slag verliefd op de vele bijzondere soorten bolgewassen die er worden gekoesterd. Sarah heeft een drietal eeuwenoude Breedertulpen geadopteerd, waaronder mijn persoonlijke bruinoranje favoriet ‘General Ney’. Breedertulpen vormden de basis voor de bekende virustulp uit de Tulipomania-periode. Hopelijk zullen deze vergeten tulpen, geurend en in alle onwaarschijnlijke kleuren van de ondergaande zon, ooit weer worden geintroduceerd op de commerciele bollenmarkt. Voorlopig is een klein sortiment in beperkte aantallen beschikbaar via Peter Nijssen (in samenwerking met de Hortus Bulborum)

008

foto’s Sarah Raven en General Ney: CvB; schilderij: Ben Viegers, zonder titel ca. 1940 (collectie protestantse kerk Limmen)

vrijdag 5 april 2013
Opening Hortus Bulborum
Aanvang: 14.00 uur
Hortus Bulborum
Zuidkerkenlaan 23A, NL- 1906 AC Limmen
Email: [email protected]

Lees ook het artikel van Alma Huisken in NRC Handelsblad (alleen voor abonnees)

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.