Search
Close this search box.

Hortus Bulborum (nog) zonder bloemen, wel open!

IMG_0425Een beetje triest was het wel dat er door de kou nog vrijwel niets (behalve de botanische en grootbloemige crocussen) in bloei stond. Gehuld in dikke winterjas plantte Sarah Raven niettemin het adoptiebordje bij ‘haar’ oude Breedertulp uit 1837 ‘General Ney’ en daarmee opende deze Britse tuinschrijfster en presentatrice onder grote belangstelling het 85e seizoen van de Hortus Bulborum in Limmen. In het oude kerkje bij de Hortus hield ze voorafgaand een levendige en zeer persoonlijke inleiding over de grote  betekenis van de kleine bollenschatkamer voor de ontwikkeling van haar kennis, smaak en eigen aanbod van bollen in de UK.
IMG_0344
Alle tienduizenden bollen staan vanaf nu in de startblokken: als de wind gaat draaien zal de temperatuur eindelijk stijgen en kunnen we weer genieten van achtereenvolgens narcissen, hyancinthen, frittalarias’ en natuurlijk het hoogtepunt: de (historische) tulpen!
Komt dus allen naar Limmen en adopteer ook uw eigen historische bol. De Hortus is geheel afhankelijk van donaties en wordt door bevlogen vrijwilligers gerund!
IMG_4649

IMG_4652
(foto’s: Sarah Raven opent Hortus op 5 april 2013; narcissen in april 2009; hyacinten en protestantse kerk van Limmen in april 2011; Sarah Raven met echtgenoot Adam Nicholson en curator van de Hortus Bulborum Joop Zonneveld))

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.