Zoek
Sluit dit zoekvak.

Fit for a queen: Koninklijke Sneeboer!

Koninklijke sneebier!koninklijke sneebier2fanTAStischcustomizejesteel

Niet elke dag word je uitgenodigd voor een feestje van een honderdjarige, maar vrijdag mocht ik het meebeleven: Sneeboer is 100 jaar! Op de dag dat onze koningin verjaarde, heeft Sneeboer, de onovertroffen tuingereedschapsmaker uit Bovenkarspel bovendien het predikaat ‘Koninklijk‘ gekregen!  Ik kan niet genoeg superlatieven gebruiken en alle loftrompetten mijlenver uitsteken: Sneeboer is echt het aller-allerbeste gereedschap dat je jezelf en je tuin kunt wensen! Duur? Welnee. Elk jaar naar de Gamma om een nieuwe machinaal in elkaar gerommelde spade, schoffel, tuinschepje of handwiedertje te kopen. Da’s pas duur. Een Sneeboer koop jevoor het leven! Elk stuk gereedschap is met de hand gesmeed, gelast, geschuurd en gepolijst. De handvaten, van inheems hout, worden stuk voor stuk  handmatig aan het rvs gedeelte bevestigd. Voor elke tuinklus en voor elke grondsoort is er een passend gereedschap. En zo mooi…….een wand vol met Sneeboer kan zich meten met het mooiste kunstwerk..Gefeliciteerd, familie Sneeboer! En dank nog voor de spontane reparatie van mijn lievelingsscrepeltje, favoriet gereedschapje voor fijne wied- en grondlosmaakwerkjes. Dankzij Kees van Sneeboer  gaat ie weer jaren mee!

Kees maakt bevestigt handvaten

gereedschap in wording 2

oude skrepel krijgt nieuw handvatsmeedvuur

 

Op de foto’s o.a. : een prototype van een schepje annex flesopener, de droom van elke dorstige tuinier, een prachtige ronde tuigleren gereedschapstas (helaas niet in de verkoop),  de ‘stelen’ die (o.a.) voor Sarah Raven (www.sarahraven.com) worden ‘gecustomized’ , mijn oude screpel in de bankschroef en het smeedvuur waar alles begint

Deel dit bericht

2 reacties

  1. Telkens weer kom ik woorden te kort, voor ons zo gewoon maar voor anderen toch heel speciaal. Wij zijn niet veranderd maar de gehele wereld. Niet veranderd is niet helemaal waar, door onze creativiteit hebben we de aantallen producten van 50 naar ruim 225 stuks gereedschappen gebracht waaronder als laatste de dameslijn met de speciaal detailleerde stelen en de titanium lijn.

    1. Hallo Jaap,
      Dank voor je bericht! Ook daaruit spreekt weer de betrokkenheid en liefde waarmee elke Sneeboer wordt gemaakt. Wat heerlijk moet het zijn om zoiets moois te mogen maken waar zoveel mensen blij mee zijn….dat is uiteindelijk ieders streven, toch? In ieder geval wel het mijne!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.