Zoek
Sluit dit zoekvak.

Boldolheid

Ziehier een fractie van de vangst na een dagje bollenjagen in een grote koude tl-verlichte bollenschuur in Noord-Holland. Een exportbedrijf verkoopt in het naseizoen alle bollen aan gekken zoals ik voor een prik. Ik ben absoluut verslaafd aan bollen. Het maakt me niet uit wat: hardroze tulpen, zachtgele narcissen, verwilderingsbollen. Er is altijd wel een plekje over voor bollen: in de tuin, in een pot, tussen de stoeptegels en het huis. Ik heb er nu zoveel dat ik maar weer eens een guerilla-gardening plekje moet gaan zoeken. Zo kunnen er meer mensen genieten van prachtplanten zoals Anemone blanda, Anemone nemorosa (die inktvisjes op de foto), Frittalaria meleagris, Crocus ‘Vanguard’ , Scilla hispanica, Muscari armeniacum of Chionodoxa lucilae. Hoe die er allemaal uitzien, daarover in het voorjaar meer! Nu geniet ik even van al die kleuren bruin van bollen en hun zakjes.

Deel dit bericht

2 reacties

 1. Hoi Carien,

  Leuk om je blog te lezen, ik heb zelf ook groene vingers en begin binnenkort weer aan een nieuwe tuin. We hebben in Normandië net een boerderij gekocht en gaan daar permanent wonen. En dan zie ik dit bollenverhaal, dus ik wil natuurlijk informeren naar een website of e-mailadres van deze verkoper. Kan/wil jij mij die info mailen? Dat zou echt super zijn voor mijn nieuwe uitdaging. Joj ook verl succes @Chelsea, volg dit altijd op BBC, dus zal je wel zien voorbijkomen.
  Hartelijke groene groet
  Petra Cleuskens

  1. Hallo Petra,
   Betrouwbare online bollenleveranciers zijn Hein Meeuwissen, Fluwel, Verberghe, Peter Nijssen. Zowel voorjaars- als najaarsbollen. Succes met je nieuwe project!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.