Het Bloemenkabinet                

 

Ben je net als wij helemaal bezeten van ‘slowflowers’: echte, duurzaam gekweekte  seizoensbloemen van de volle grond? En wil je daar zelf eens kunstzinnig en vooral op een duurzame manier mee aan de slag? Geef je dan op voor een van de exclusieve workshops van het Bloemenkabinet van tuin- en landschapsontwerper, flowerfarmer en bloemstylist Carien van Boxtel in het sfeervolle ‘Hurns Kerkje’ (Hurwenen, GLD). 

Carien kweekt al 30 jaar plukbloemen. Ze is werkzaam voor www.sarahraven.com en voor bloembollenbedrijf www.jubholland.nl. Sinds 2019 kweekt zij duurzame snijbloemen in Zaltbommel en per 1 november 2022 is ze  met haar nieuwe Flowerfarm ‘Het Bloemenkabinet’ weer teruggekeerd in hartje Hurwenen tegenover het Hurns Kerkje. In maart 2023 wordt ‘Het Bloemenkabinet’ officieel geopend. 

In 2021 ontwierp Carien voor de Royal Horticultural Society in het VK de ‘RHS Cutflowergarden’ in Londen, een showtuin op het Hampton Court GardenFestival die velen inspireerde om zelf als flowerfarmer aan de slag te gaan. Andere bloemrijke ontwerpen van haar hand zijn onder meer te bewonderen op de Keukenhof en in tuineninspiratiecentrum Appeltern. Als beplantingsadviseur werkt zij aan historische parken en tuinen in onder meer Zaltbommel, Alkmaar, Breda en Amsterdam. 

Alle workshops vinden plaats in het Hurns Kerkje in Hurwenen en zijn inclusief materiaal, gebruik van gereedschap, koffie of thee met taartjes en (voor de eendaagse workshops) of een heerlijke culinaire lunch. Er is maar een beperkt aantal personen per workshop, dus boek snel. Kun je onverhoopt niet probeer dan eerst iemand anders te vinden, lukt dat niet neem dan even contact met mij op.  Voor 2023 staan er verschillende workshops en sfeervolle markten op het programma en kun je je abonneren op een wekelijks of tweewekelijks boeket. Ook bloemwerk op bestelling, van een volledige bruiloft tot rouwwerk en andere betekenisvolle evenementen. Zie hieronder het huidige aanbod van events en workshops. 

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.