Dijktuin als ‘Local Hideaway’
HAAFTEN

De tuin van dit gezin, gelegen aan de voet van een hoge rivierdijk, ligt nogal omsloten tussen hoge bomen, het dijktalud en forse hagen. Het gezin, dat liever buiten dan binnen leeft, bouwde een overkapt terras, maar dat lag er enigszins verloren bij en niet in verhouding met de maat en schaal van de tuin. Ook was het niet mogelijk om een ‘reis’ door te tuin te maken en de kinderen hadden geen echte, eigen plek.

Het vlonderterras is flink vergroot, er werd een tuinkast toegevoegd om allerlei moois uit te kunnen stallen. Het terras ligt nu middenin een kleurrijke bloemenzee met hoge vaste planten, kruiden en siergrassen. De de trampoline werd ingegraven en geïntegreerd in een ‘snoep- en speeltuin’ voor de kinderen en er is ruimte gemaakt voor een vuurplaats en bijzondere waterelementen van hergebruikte betonnen elementen.  In de schaduw van de bomen en hagen is een spannende bostuin gecreëerd. In het ontwerp is niet alleen een verbinding gemaakt tussen de verschillende functies, ook zijn er verschillende zones gemaakt die voor de eigenaresse, die een inspirerend online reisblog/reisbureau heeft (+ link), qua sfeer, materialen en beplantingen herinneringen oproepen aan de bestemmingen die haar aan het hart liggen.